söndag, augusti 26, 2012

Nyinkommet

En av fördelarna med att arbeta i en bokhandel är att man får träffa en massa trevliga människor och då talar jag inte om kunderna.

En annan fördel är gratis böcker, "Läsexemplar", som förlagen gärna delar med sig.

Senste laddningen av Läsex.
Låt mig presentera böckerna, utan inbördes ordning:
  • Rebecca Skloot / Den odödliga Henrietta Lacks: En unga färgasd kvinna i södra USA kontaktar ett sjukhus på grund av smärtor i  underlivet. Det visar sig att hon har cancer och den var obotlig hon dör på sjukhuset. Efter hennes död frågar en läkare hennes man om han får ta ett cellprov, maken är osäker på om han gav tillstånd. Cellerna i det cellprovet lever fortfarande efter drugt 60 år och har gett upphov till tre Nobelpris, legat till grund till  poliovaccinet samt åkt till månen. Det värsta med historien är att familjen aldrig fått något i ersättning.
  • Lawrence Durrell / Alexandriakvartetten: En romansvit om livet i Alexandria, Egypten, kring det andra världskriget. Enligt en recensent på Expressen "Lycklig du som har kvar att läsa Lawrence Durrell"
  • Rachel Joyce / Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd: Den nyblivna pensionären Harold Fry får en dag ett brev från en tidigare kollega, Queenie, där hon berättar om  sin cancer. Harold skriver självklart ett svar och när han skall lägga brevet på lådan kan han inte göra det. Han forsätter till nästa postlåda men på vägen t dit bestämmer han sig att han skall gå till Queenie, innan det är försent.

Tack till Norstedts förlag och Leopard förlag för deras böcker.



Pågående böcker:
Partick Rothfuss / Wise man's fear.
Richard Dawkins / Greatest show on Earth.
Rachel Joyce / Harold Fry och hand osannolika pilgrimsfärd.