lördag, september 15, 2012

Fallet med de försvunna böckerna av Ian Sansom

Bok 4 2012: Ian Sansom / Fallet med de försvunna böckerna (30/1-2012)

Ibland när jag har en kund som är intresserad av köpa en eller flera deckare i pocket kollar jag alltid vad hen söker och vad som har lästs tidigare. Ofta ha kunden läst de "vanligaste" författarna som Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Lars Kepler och Leif GW Persn. Då gäller det att fina de lite ovanligare som Kristina Ohlsson, Carin Gerhardsen och Jussi Adler-Olsen.

Sen kommer tillfället jag "råkar" nämna att vi har en deckare utan mord.

En deckare utan mord finns det?

Israel Armstrong en förläst ung man från London för arbete på som stadsbibliotekarie på irländska landsbygden. Efter en tolv timar lång resa kommer han fram till biblioteket och upptäcker att det har stängts av kommunen och han blivit förflyttad till den lokala bokbussen, mot sin vilja.

Ett litet problem bara, bokbussen saknar böcker. Inga problem böckerna måste ha magasinerats på huvudbiblioteket, inga böcker där heller. Israel börjar då söka bland innevånarna efter böckerna.

Om man vill ha en hårdkokt deckare i högt temp med mycket action kan man hoppa över den här boken. Det här en rolig bok med ett mysterium, mycket av humorn utgår från de kulturella skillnaderna mellan den förläste Israel och innevånarna i Rathkeltair.

Läs den om ni vill läsa en lite annorlunda deckare innan ni letar efter nästa bok med seriemördare.

PS detta är den första boken av minst tre. Tvån kommer att dyka upp snart på den här bloggen.

Pågående just nu:
Patrick Rotfhuss / Wise man's fear
John Muir  / My first summer in the Sierra
Daniel Suarez / Kill decision

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar